Wat is wasbeits?

Wasbeits is een afwerking die gebruikt wordt op hout om het te beschermen en te verfraaien. Het is een mengsel van was en een oplosmiddel, zoals terpentine of white spirit. De was wordt op het hout aangebracht met een doek of kwast en daarna uitgewreven en gepolijst om een mooie glans te verkrijgen. Wasbeits wordt vaak gebruikt op meubels, vloeren, trappen en andere houten oppervlakken.

De voordelen van wasbeits

Het gebruik van wasbeits heeft verschillende voordelen. Het biedt een goede bescherming tegen vocht, vlekken en slijtage. Het geeft het hout ook een mooie kleur en glans, waardoor het er aantrekkelijk en natuurlijk uitziet. Daarnaast is het gemakkelijk aan te brengen en te onderhouden. Een ander voordeel van wasbeits is dat het de natuurlijke houtnerf en -structuur accentueert, waardoor het hout meer diepte en karakter krijgt.

Soorten wasbeits

Er zijn verschillende soorten wasbeits beschikbaar, waaronder kleurloze, transparante en gepigmenteerde wasbeits. Kleurloze en transparante wasbeits worden gebruikt om het hout een natuurlijke uitstraling te geven, terwijl gepigmenteerde wasbeitsen verkrijgbaar zijn in verschillende kleuren om het hout een meer uitgesproken uitstraling te geven. Daarnaast zijn er ook geurende wasbeitsen, die een aangename geur aan het hout toevoegen.

Hoe wasbeits te gebruiken

Het aanbrengen van wasbeits is relatief eenvoudig. Begin met het reinigen van het houtoppervlak en het verwijderen van alle stof en vuil. Breng de wasbeits aan met een kwast of doek en laat het enkele minuten inwerken. Veeg vervolgens de overtollige wasbeits af met een schone doek. Laat de wasbeits drogen voordat u een tweede laag aanbrengt. Breng indien gewenst een afwerkingslaag aan, zoals vernis of boenwas. Bent u geïnteresseerd of wilt u meer informatie? Neem dan nu contact op.

 

Wasbeits
Call Now Button